Que fer?

Parc Natural dels Aiguamolls de l`Empordà

Costa Brava - Alt Empordà (Costa Brava)

Natura             Usuaris de cadira de rodes   Persones amb mobilitat reduïda   
Adreça
Adreça:
Carretera de Sant Pere Pescador, quilòmetre 13,6 (El Cortalet) - Alt Empordà -- Castelló d´Empúries (Girona)
Telèfon
Telèfon:
(+34) 972 454 222
Fax
Fax:
(+34) 972 454 474
envia'ns un email
parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguamolls-emporda
Imprimir

El Parc Natural dels Aiguamolls de l`Empordà és la segona zona humida més important de Catalunya, després del delta de l`Ebre.
Antigament aquests aiguamolls s`estenien per tota la plana de la badia de Roses i la del Baix Ter, de manera que el massís del Montgrí, entre l`Escala i Torroella límit de l`Alt i el Baix Empordà, s`aixecava com una illa enmig de les aigües.
Al parc trobem una flora i una fauna variades. Destaquen els tamarius (arbustos capaços de viure en terrenys salobres), el jonc marí, el canyís i la salicòrnia.
Pel que fa a la fauna, hi podem observar gran quantitat de rèptils (tortuga de rierol, lludrió llistat, serp d`aigua), amfibis (granotes diverses, tritó verd), peixos i mamífers (conill, mostela, toixó, daina). També els omnipresents insectes i els animals més emblemàtics de les zones humides, els ocells, tant els que hi viuen tot l`any com els que s`hi estan una temporada, en la seva ruta cap al sud, al final de l`estiu, o cap al nord, a la primavera.
Així, el visitant hi pot identificar fàcilment diverses espècies d`ànecs, bernats pescaires, martinets i esplugabous, i hi pot veure planar l`arpella i eixugar-se el plomatge el corb marí i admirar l`elegància de les aus de potes llargues, com les grues, els flamencs, els camallargs i les conspícues cigonyes, reintroduïdes al parc als anys vuitanta. L`esforç humà per recuperar els últims aiguamolls de l`Empordà també ha portat a reintroduir-hi amb èxit altres espècies, com la polla blava i la llúdria.

Facilitats i observacions

La ruta de ´´ El Cortalet-Mas del Matà (2Km)´´ i la ruta de ´´Mas del Matà-Platja del Matà-Les Llaunes (2 Km)´´ per les seves característiques topogràfiques presenten menys dificultats per ser recorregudes per a visitants en cadira de rodes o persones amb mobilitat reduïda. La ruta ´´El Cortalet-Estany Europa´´ presenta més dificultats en el seu recorregut.
Hi ha 2 WC adaptats. Un en el Centre de recepció de visitants de El Cortalet, i un altre en la Ruta de Mas del Matà-Platja del Matà-Les Llaunes.
Hi ha 3 observatoris accessibles per a travès de passarel·les de fusta. Els observatoris disposen d`un espai d`aproximació per a usuaris de cadira de rodes. Dades comprovades sobre el terreny per tècnics en accessibilitat per a l'Agència Catalana de Turisme Dades comprovades sobre el terreny per tècnics en accessibilitat per a l'Agència Catalana de Turisme

Què més t'ofereix aquesta destinació?

Allotjaments  Allotjaments
Natura  Natura
Sol i platja  Sol i platja
Actiu-sport  Actiu-sport

  Serveis de la destinació

Transports Transports

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt