Que fer?

Parc Natural dels Aiguamolls de l`Empordà

Costa Brava - Alt Empordà (Costa Brava)

Natura             Usuaris de cadira de rodes   Persones amb mobilitat reduïda   
Adreça
Adreça:
Carretera de Sant Pere Pescador, quilòmetre 13,6 (El Cortalet) - Alt Empordà -- Castelló d´Empúries (Girona)
Telèfon
Telèfon:
(+34) 972 454 222
Fax
Fax:
(+34) 972 454 474
envia'ns un email
parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguamolls-emporda
Imprimir

El Parc Natural dels Aiguamolls de l`Empordà és la segona zona humida més important de Catalunya, després del delta de l`Ebre.
Antigament aquests aiguamolls s`estenien per tota la plana de la badia de Roses i la del Baix Ter, de manera que el massís del Montgrí, entre l`Escala i Torroella límit de l`Alt i el Baix Empordà, s`aixecava com una illa enmig de les aigües.
Al parc trobem una flora i una fauna variades. Destaquen els tamarius (arbustos capaços de viure en terrenys salobres), el jonc marí, el canyís i la salicòrnia.
Pel que fa a la fauna, hi podem observar gran quantitat de rèptils (tortuga de rierol, lludrió llistat, serp d`aigua), amfibis (granotes diverses, tritó verd), peixos i mamífers (conill, mostela, toixó, daina). També els omnipresents insectes i els animals més emblemàtics de les zones humides, els ocells, tant els que hi viuen tot l`any com els que s`hi estan una temporada, en la seva ruta cap al sud, al final de l`estiu, o cap al nord, a la primavera.
Així, el visitant hi pot identificar fàcilment diverses espècies d`ànecs, bernats pescaires, martinets i esplugabous, i hi pot veure planar l`arpella i eixugar-se el plomatge el corb marí i admirar l`elegància de les aus de potes llargues, com les grues, els flamencs, els camallargs i les conspícues cigonyes, reintroduïdes al parc als anys vuitanta. L`esforç humà per recuperar els últims aiguamolls de l`Empordà també ha portat a reintroduir-hi amb èxit altres espècies, com la polla blava i la llúdria.

Facilitats i observacions

La ruta de ´´ El Cortalet-Mas del Matà (2Km)´´ i la ruta de ´´Mas del Matà-Platja del Matà-Les Llaunes (2 Km)´´ per les seves característiques topogràfiques presenten menys dificultats per ser recorregudes per a visitants en cadira de rodes o persones amb mobilitat reduïda. La ruta ´´El Cortalet-Estany Europa´´ presenta més dificultats en el seu recorregut.
Hi ha 2 WC adaptats. Un en el Centre de recepció de visitants de El Cortalet, i un altre en la Ruta de Mas del Matà-Platja del Matà-Les Llaunes.
Hi ha 3 observatoris accessibles per a travès de passarel·les de fusta. Els observatoris disposen d`un espai d`aproximació per a usuaris de cadira de rodes. Dades comprovades sobre el terreny per tècnics en accessibilitat per a l'Agència Catalana de Turisme Dades comprovades sobre el terreny per tècnics en accessibilitat per a l'Agència Catalana de Turisme

Què més t'ofereix aquesta destinació?

Allotjaments  Allotjaments
Natura  Natura
Sol i platja  Sol i platja
Actiu-sport  Actiu-sport

  Serveis de la destinació

Transports Transports

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Torres Codorniu Sixt