Actualitat

Actualitat

La Generalitat rep el 1er Premi europeu CHARTS per la seva tasca a favor del turisme cultural i sostenible - 07/10/2014

• El projecte Camí de Sant Jaume per a Tothom ha estat escollit entre 27 candidatures de tota Europa com a model d’excel•lència i bones pràctiques en el camp del turisme cultural i sostenible.

La Generalitat de Catalunya ha rebut el 1er Premi europeu CHARTS 2014 per la seva tasca a favor del turisme cultural i sostenible. El Camí de Sant Jaume per a Tothom, ha estat escollit entre 27 candidatures de tota Europa com a model d’excel•lència i bones pràctiques en el camp del turisme cultural i sostenible, per davant del projecte Hanseatic de la destinació de Vidzeme (Letònia) i del projecte Citadella del Vèneto italià. El guardó va ser lliurat en el marc de la clausura de la Conferència CHART, que va tenir lloc a Volos (Grècia) del 10 al 15 de setembre.
El jurat ha considerat que aquest projecte compleix amb els criteris necessaris per obtenir aquesta distinció: ser un model de projecte cultural adreçat a persones amb discapacitat; utilitzar les tecnologies TIC per oferir informació adaptada a visitants amb limitacions sensorials (en el web http://camidesantjaumeperatothom.cat/ s’hi poden trobar audio-guies amb llenguatge de signes); i ser un exemple de creació de producte turístic accessible.

Impulsat des de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), el Camí de Sant Jaume per a Tothom té com a objectiu facilitar l’accés al tram català del Camí de Sant Jaume a aquelles persones amb discapacitat física o sensorial (sords i cecs) i mobilitat reduïda. A més, és un projecte que s’adiu perfectament al Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya, que estableix com un dels productes prioritaris a promocionar les rutes i itineraris per descobrir la cultura i patrimoni de Catalunya.

El projecte CHARTS (http://www.charts-interreg4c.eu) és una iniciativa europea focalitzada en el paper de la cultura i el patrimoni cultural com a valor afegit al desenvolupament del turisme sostenible. Compta de 13 membres d’11 països i 10 regions europees (com a membre català hi figura IBERTUR. Universitat de Barcelona) i està finançat pel fons del Programa de Cooperació Interregional de la Unió Europea (INTERREG IVC). El seu objectiu és compartir estratègies, metodologies i bones pràctiques en el camp del turisme cultural i sostenible entre les diferents destinacions europees que en formen part.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt