Actualitat

Actualitat

Els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya són: L’Agència Catalana de Turisme, Anna Vives, Pallapupas, Moltacte i Umbilical - 09/10/2013

L'acte de lliurament serà el 28 d'octubre a l'Auditori ONCE Catalunya

Font: ONCE

L'Agència Catalana de Turisme, Anna Vives, Pallapupas, Moltacte i Umbilical Produccions són els guanyadors de la VII edició dels Premis Solidaris ONCE Catalunya, que tenen la finalitat de reconèixer i premiar a aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn l'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal.

Els premis volen destacar els valors essencials de la cultura institucional de l'ONCE i la seva Fundació i la filosofia que impregna l'economia social i els objectius del Tercer Sector. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria o per la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desfavorits.
Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen cinc categories i els premiats han estat: Pallapupas, pallassos d'hospital, a la Institució, Organització, Entitat o ONG; Umbilical produccions/documental ‘Món petit’ sobre Albert Casals, al projecte de comunicació; Anna Vives, a la Persona Física; Moltacte, a l'Empresa; Agència Catalana de Turisme - Programa de Turisme Accessible, a l'Administració Pública:
Agència Catalana de Turisme - Programa de Turisme Accessible
. El turisme accessible s'ha convertit en una de les principals línies estratègiques de l'Agència Catalana de Turisme, integrada en la Conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Catalunya, és una destinació de referència per al turisme accessible a Espanya, amb més d'1.100 recursos turístics que disposen de facilitats per a persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials. Catalunya ha treballat en els últims anys en la supressió de barreres arquitectòniques i de comunicació. Es tracta d'un dret social per a tots, que aporta beneficis des del punt de vista d'identificació de qualitat de l'oferta turística.

Pallapupas, pallassos d'hospital. Per la seva labor en favor dels nens i nenes hospitalitzats, afectats de greus malalties, en alguns casos terminals, i el suport a les seves famílies. Actualment, visiten més de 35.000 persones ingressades a Catalunya. És una ONG que treballa des de l'any 2000 perquè hi hagi espai per al riure durant el procés de la malaltia, i així convertir els hospitals en espais més amables i plens de vida mitjançant actuacions artístiques, amb un mètode artístic propi, orientades a nens i gent gran, en estreta col•laboració amb el personal sanitari. La vintena de pallassos que formen part han demostrat que l’ humor i les arts escèniques tenen efectes terapèutics importants.

Umbilical produccions/ documental ‘Món petit’ sobre Albert Casals. Productora audiovisual especialitzada en documentals, amb dilatada experiència en diversos gèneres de televisió, ràdio i cinema. Víctor Correal i Adrià Cuatrecasas, dos joves de 33 i 32, anys són els seus fundadors i productors executius, co-creadors entre uns altres d'alguns èxits de la televisió catalana com l'aclamat APM? (Alguna pregunta més). Pel documental ‘Món petit’ sobre el repte d'Albert Casals de viatjar per tot el món sense diners, sense equipatge i amb cadira de rodes. El seu director és Marcel Barrena. Una pel•lícula d'Umbilical produccions amb TV3, TVE, ICAA, ICEC, i Cort i confecció de pel•lícules.

Anna Vives. Ana és una jove de 28 anys nascuda a Barcelona, amb Síndrome de Down, que ha creat la tipografia digitalitzada 'lletra Anna' que ha tingut un gran impacte en el seu primer any de vida. Anna ha aconseguit millorar la seva autoestima, i, a partir d'alguna cosa que ella ha creat, moltes escoles, empreses, comerços i organitzacions de molts països estan utilitzant aquesta lletra tan especial, com el Barça, Jorge Lorenzo, els Mundials de Natació, Ajuntament de Barcelona i de L’Hospitalet... Ha treballat en equip i ha demostrat que sumant capacitats, tots podem arribar molt més lluny.
Moltacte. Moltacte és molt més que una cadena de tendes outlet: és una iniciativa innovadora, solidària i transformadora nascuda fa sis anys. Els treballadors són persones amb problemes de salut mental. És un projecte centrat en les persones, desenvolupat en col•laboració amb una sèrie de prestigioses marques de moda i que aposta per harmonitzar valors socials, econòmics i comercials. És també una invitació a canviar la nostra manera d'entendre les coses i a compartir una experiència que millora la vida de les persones. Actualment disposa de tres tendes situades a Manresa.

El jurat ha fet un esment especial, dins de la categoria d'Institució, a la Fundació Josep Carreras. Des de fa 25 anys, la Fundació Josep Carreras persegueix un sol objectiu: aconseguir que la leucèmia sigui, algun dia, una malaltia 100% curable.

El jurat dels VII Premis Solidaris ONCE Catalunya ha estat format pel conseller general de l'ONCE, José Luis Pinto; el president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya, Enric Botí; el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau; la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Àngels Guiteras; el president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat), Francesc Pérez; la directora general del ICASS, Carmela Fortuny; la directora d'Europa Press a Catalunya, Anna Cristeto; el director del diari ARA, Carles Capdevila; el director d'Informatius de RTVE Catalunya, Carles González i el redactor cap de La Vanguardia, Enric Sierra.

Els premiats rebran un diploma acreditatiu i una obra escultòrica que representa la materialització del logotip de SOLIDARIS, en el transcurs d'un acte públic que tindrà lloc el pròxim dilluns 28 d'octubre, a les 19.00 h. A l'Auditori ONCE Catalunya.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt