Actualitat

Actualitat

L’Agència Catalana de Turisme participa en les conferències organitzades per la Comissió Europea amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat - 03/12/2012

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) presentarà en el marc d’aquesta commemoració a Brussel•les el projecte català de “Turisme accessible – turisme per a tothom” com a model d’implementació i promoció del turisme accessible i exemple de

Dilluns, 3 de desembre de 2012- El model català de turisme accessible protagonitzarà demà dimarts a Brussel•les una de les ponències que se celebren en el marc de la commemoració del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat organitzada per la Comissió Europea.

L’any 1992 les Nacions Unides van declarar el dia 3 de desembre Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Amb motiu d’aquesta commemoració, la Comissió Europea organitza cada any unes jornades amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest col•lectiu i reivindicar el seu paper en els diferents àmbits de la nostra societat.

En el marc de la sessió dedicada a l’esport i el lleure, l’ACT participa amb la conferència “Turisme accessible-Turisme per a Tothom: afavorint la plena participació en la societat a través del turisme i el lleure accessible”. Dintre del seu projecte integral “Turisme accessible – Turisme per a Tothom”, l’ACT ha treballat activament per identificar i promocionar totes aquelles activitats de turisme esportiu accessibles.

“En els darrers cinc anys – assegura el director de l’ACT, Xavier Espasa- Catalunya s’ha posicionat com a una de les destinacions turístiques accessible de referència a nivell europeu, oferint la major quantitat i diversitat d’activitats esportives i d’oci adaptades a persones amb discapacitat i mobilitat . Amb aquesta tasca, hem aconseguit apropar l’esport i el turisme actiu adaptats a un nombre de persones cada cop més elevat, al mateix temps que hem normalitzat l’oferta d’aquestes activitats en l’oferta turística global de Catalunya.”.

Entre les activitats que poden practicar les persones amb discapacitat a Catalunya, trobem esquí, vela, submarinisme, equitació, senderisme, ciclisme, piragüisme, paramotor i vols en globus aerostàtics, entre d’altres.

L’Agència Catalana de Turisme ha col•laborat en els darrers anys en l’organització de campionats de Catalunya, d’Espanya i Mundials d’esports per a persones amb discapacitats, donant suport de manera activa a algunes federacions d’esport d’aquest col•lectiu.

La voluntat de l’ACT és continuar col•laborant en la celebració d’esdeveniments esportius per a persones amb discapacitats l’any vinent, entre ells, el Campionat del Món d’Esquí Adaptat a La Molina (febrer) i el Campionat d’Espanya de Vela Adaptada l’Escala (maig). Així mateix, també es participarà en la Handisport en Fête, esdeveniment per potenciar el turisme esportiu accessible que tindrà lloc a Toulouse el proper mes d’abril.

Espasa afirma que “el fet que la Comissió Europea hagi seleccionat Catalunya com a exemple de bones pràctiques en aquest segment avala la feina de l’ACT en la implementació i la promoció del turisme accessible i ens anima a continuar sensibilitzant i donant suport el sector turístic català en aquesta tasca.”

En el marc d’aquesta ponència, també es presentarà el vídeo de la cançó que acompanya la promoció turística de Catalunya, “T’espero”, interpretada en anglès per la cantant Beth, subtitulada i en llenguatge internacional de signes.

Projecte “Turisme accessible – Turisme per a Tothom”

La Direcció General de Turisme, a través de l’Agència Catalana de Turisme, impulsa aquest producte amb el projecte “Turisme accessible – Turisme per a Tothom”. Amb aquesta iniciativa se suma al compromís de la Declaració de Turisme Responsable de Ciutat del Cap 2002, en què una de les característiques ha de ser facilitar l’accessibilitat a les persones amb discapacitats físiques.

Per a l’ACT, el concepte de turisme accessible ha de basar-se en el principi que el turisme és un dret fonamental per a tothom. En aquest sentit, les activitats turístiques i de lleure són fonamentals per garantir i facilitar la plena integració de les persones amb discapacitat en la societat. Al mateix temps, amb aquesta aposta pel turisme accessible, l’ACT impulsa una via de diferenciació i competitivitat que pot contribuir a transformar el sector turístic i incrementar la seva rendibilitat a través de polítiques de responsabilitat social.

Catalunya disposa de 24 destinacions turístiques seleccionades pels seus alts nivells d’accessibilitat que permeten oferir al turista discapacitat tota una sèrie de serveis adaptats a les seves necessitats. El projecte s’ha convertit en un element de motivació per al sector turístic català de cara a adaptar equipaments, serveis i recursos a les persones amb algun tipus de discapacitat i/o mobilitat reduïda.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt