Actualitat

Actualitat

El Consell Comarcal de l’Anoia aposta pel turisme accessible - 09/11/2010

El Consell Comarcal de l’Anoia amb la seva voluntat de promocionar el turisme a la comarca fa un pas endavant i fomenta l’accessibilitat de les instal•lacions i de les activitats que es poden fer al territori.

La política en quant a turisme per part del Consell Comarcal de l’Anoia fa un pas endavant. Avui dijous s’ha presentat el nou projecte de Turisme Accessible a l’Anoia amb l’assistència del Sr. Marc Castells, President Consell Comarcal de l’Anoia, el Sr. Jordi Mercader, Vicepresident i responsable Àrea Turisme del Consell Comarcal de l’Anoia i el Sr. Joan Carles Vilalta, Director General de Turisme.

Amb l’objectiu d’oferir un turisme de qualitat, les noves iniciatives van dirigides a fomentar el turisme accessible. Per començar aquest projecte, les primeres actuacions van dirigides a recollir totes aquelles infraestructures, serveis, activitats i transports dels que es disposen i que compleixen la normativa d’accessibilitat i posteriorment aplicar polítiques que fomentin l’adaptació d’aquells serveis que tenen mancances.

Amb aquesta nova política, el Consell Comarcal vol fer realitat el principi de que les persones amb discapacitat es troben en igualtat de condicions en una societat plural i respectuosa. Per altra banda, l’oferta de serveis accessibles suposa un valor afegit de l’oferta i en conseqüència noves avantatges competitives per l’economia de la comarca.

El Consell Comarcal de l’Anoia fa temps va decidir de fer una aposta ferma per la promoció turística del territori. La primera actuació important desenvolupada en aquest àmbit va ser l’elaboració d’una guia turística que recollia tots els recursos de la comarca. Després es va publicar en una pàgina web i ara el projecte evoluciona en la recerca i foment d’una oferta turística qualitativa.

El turisme a l’Anoia és un sector emergent, amb potencial per crear empreses i ocupació i motor econòmic del nostre territori. El turisme té un gran potencial tant des del punt de vista de l’activitat econòmica com des de la seva projecció territorial, cultural i de reforçament de la identitat local.

Alguns dels recursos turístics accessibles ja detectats són: l’Hotel Robert de la Pobla de Claramunt, l’Hotel Ciutat Igualada d’Igualada, l’Hotel Can Bonastre de Masquefa, Arcs Llacuna de La Llacuna, Cal Joan Pau de Pujalt, Cal Farrés-La Farraja de Calonge de Segarra, Hotel Tall de Conill de Capellades, Hotel El Bruc, Molí Blanc Hotel de Jorba, Hotel Amèrica d’Igualada, Cal Grapissó de La Llacuna, Ca l’Americano de La Llacuna, Can Casellas de Bellprat i Cal Xelín de Calonge de Segarra. Tots aquests hotels disposen d’alguna habitació adaptada i alguns també de pàrking accessible.

En quant a museus accessibles la llista de l’Anoia inclou els següents: Museu del Traginer a Igualada, el COMAM a Masquefa, el Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc, Museu Molí Paperer de Capellades, Abric Romaní de Capellades i Museu de la Pell d’Igualada i comarcal. Alguns d’aquests museus estan adaptats per persones amb deficiència visual o per persones amb deficiències auditives.

La primera cistella per a globus adaptada
En aquest marc, avui dijous s’ha fet a la nostra comarca el primer vol en globus aerostàtic equipat amb una cistella adaptada innovadora. L’empresa anoienca Camins de Vent disposa d’aquest equipament, que a diferència d’altres cistelles adaptades ja existents permet elevar les cadires fins a quedar a una alçada suficient com per poder gaudir del paisatge amb vistes per sobre de la cistella.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt