Actualitat

Actualitat

El Departament d’Acció Social i Ciutadania prepara una Targeta acreditativa de la discapacitat per tal que els seus titulars puguin gaudir d’una sèrie d’avantatges - 11/03/2010

La Targeta acreditativa permet a les persones amb discapacitat legalment reconegudes acreditar de forma àgil i pràctica el seu grau de discapacitat. Tenen dret a portar-la aquelles persones amb residència habitual a Catalunya i amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% provisional o definitiu.

La Targeta neix en el marc de la Llei de serveis socials i la Declaració de les Nacions Unides pel Drets de les Persones amb Discapacitat. Ha estat consensuada amb les organitzacions representatives del sector agrupades a CONCARMI (Comité Català de Representants de Persones amb Discapacitat). Per això inclou en el disseny el color vermell de fons, les lletres i la identificació tàctil amb format braïlle, per a les persones amb discapacitat visual, seguint les indicacions de la ONCE.

La Targeta tindrà dues funcionalitats diferents: permetrà donar testimoni del grau de discapacitat i servirà de document provatori d’aquest reconeixement. A més, la Targeta facilitarà l’accés a determinats avantatges i beneficis que podran millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. No substituirà, però, el certificat del grau de discapacitat en format paper. Caldrà continuar utilitzant aquest format sempre que les administracions públiques ho considerin oportú.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt