Actualitat

Actualitat

48è Saló Nàutic de Barcelona - 17/11/2009

Saló Nàutic Internacional de Barcelona, una cita

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona ha tancat les portes, avui diumenge 15 de novembre, després d’11 dies d’activitat, en els que tot i que la crisi econòmica mundial s’ha deixat entreveure amb una mostra reduïda respecta anys anteriors s’ha convertit, per 48è any consecutiu en una cita obligada pel sector nàutic en totes les seves manifestacions. També ho ha estat pel Club Nàutic L’Escala que hi ha estat present d’una manera o altra en algunes de les activitats que s’hi ha desenvolupat.

D’una banda, cal destacar la presentació a càrrec de Narcís Carreras, president de l’associació escalenca, i Xavier Lòpez, director esportiu de l’entitat, del II Open L’Escala Accessible, que es va celebrar el dimarts 10 de novembre a l’Espai del Mar (Pavelló 2 de Gran Via) a les 12:30 hores. La segona edició d’aquesta competició, es preveu que es disputi entre els dies 16 i 18 d’abril en aigües de L’Escala. En el seu segon aniversari, convocarà a les classes 2.4, GOS, Neo 495, Raquero i Acces 303, Liberty, 2.3 i Skud i tornarà a comptar amb la col•laboració de Cat For All, VAC Sailability, RS Veleros, l’Ajuntament de L’Escala, Acces Turismo i Turisme de Catalunya.

Però els regatistes del Club Nàutic L’Escala també han tingut el seu paper durant aquest Saló Nàutic, el dissabte 14 de novembre en dos actes que també es van desenvolupar a l’Espai del Mar. A les 12.00 hores va ser el torn de Toni Weijl i Joel Miró, i de Gerard Marín, navegant del Club Nàutic Llançà que també forma part de la Base Mini del Club Nàutic L’Escala. A pocs dies del seu retorn de Brasil, on va finalitzar la Charente – Maritime / Bahia Transat 6.50, els tres ministes van participar en una roda de premsa sobre la regata organitzada per la Fundació per a la Navegació Oceànica de Barcelona. Ho feien juntament amb la resta de l’equip espanyol Gaes que va prendre part a l’aventura atlàntica i el portuguès Francisco Lobato, guanyador absolut en la categoria Serie.

Els tres regatistes tornaven a pujar a l’escenari de l’Espai del Mar cap a les 17.00 hores de la mà de la Federació Catalana de Vela, que va entregar un reconeixement als ministes catalans que van participar a la Transat 6.50.

Durant el mateix acte, la Federació Catalana de Vela va presentar els 83 regatistes i tècnics que formen part del Programa d’Alt Rendiment de Catalunya – Programa ARC. Entre ells, tres membres de l’equip de tecnificació del Club Nàutic L’Escala: la regatista d’Europe, Clàudia Alsius, el navegant de la classe Finn, Alex Muscat i Sílvia Roca, que fa poc es va proclamar subcampiona de la segona prova del Circuit Nacional de Match Race. Tots ells es beneficiaran del Projecte d’Orientació Metodològica en l’Itinerari cap a l’Alt Rendiment de la Vela, impulsat per la FCV l’any 2007 i que té per objectiu assessorar als regatistes amb projecció cap a l’alt nivell de la vela en la seva trajectòria en altres matèries de suport en l’entrenament d’alt rendiment, a part de les pròpies de l’entrenament tècnic i tàctic específic.

D’altra banda, Alsius i el seu company de l’equip d’Europe del Club Nàutic L’Escala, Adrià Sastre, recollien, la mateixa tarda, i també de la mà de la FCV el premi que corresponia a la tripulació de l’associació escalenca que va quedar en la tercera plaça de la Lliga Catalana de Clubs, i de la que ells dos formaven part. El també navegant d’Europe Adrià Canals, i el seu entrenador, Fabi Cianfagna van completar l’equip que va dur al Club Nàutic L’Escala a la final de la Lliga després d’arrasar en l’eliminatòria de la Zona Nord, en què va guanyar tots els flights als que es va enfrontar.

El Club Nàutic L’Escala també guanyava protagonisme més enllà de la vessant esportiva i el dimecres 11 de novembre rebia les certificacions ISO 9001 de qualitat, ISO 14001 i EMAS, de gestió mediambiental en un acte que començava a 13.30 hores a l’estand de Ports de la Generalitat, que també era premiada. El Club recollia els reconeixements juntament amb 25 instal•lacions portuàries catalanes més, pel seu esforç en matèria de gestió de la qualitat i de medi ambient.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt