Actualitat

Actualitat

Turisme de Catalunya i la Fundació ONCE acorden promoure Catalunya com a destinació accessible - 19/10/2009

Dilluns, 19 d’octubre de 2009— El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el vicepresident primer executiu de la Fundació ONCE, Alberto Durán, han signat avui un conveni de col·laboració institucional per treballar conjuntament en el desenvolupament d’accions i iniciatives per a la promoció del turisme accessible a Catalunya.

L’acte de signatura també ha comptat amb la participació del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta; el director de Turisme de Catalunya, Ignasi de Delàs; la delegada territorial de l’ONCE a Catalunya, Teresa Palahí; i el director d’accessibilitat universal de l’ONCE, Jesús Hernández.

L’acord possibilitarà una estreta relació entre les dues institucions que permetrà intercanviar informació, sumar esforços i multiplicar la repercussió promocional i comercial de les accions previstes. En aquest sentit representants dels dos organismes formaran una Comissió de Seguiment que establirà les línies d’actuació conjunta.

El conseller ha destacat que després de valorar el potencial del col·lectiu de persones amb discapacitat i mobilitat reduïda i el grau d’adequació d’una part important de l’oferta turística catalana, hem apostat pel turisme accessible com una de les nostres línies estratègiques de treball. El seu impuls, a més de garantir un dret a aquest col·lectiu, suposa una oportunitat de negoci pel sector turístic català. Confiem que l’acord amb la Fundación ONCE consolidi la nostra tasca en aquest segment”.

Per altra banda, ha assegurat que “Catalunya parteix d’una posició favorable en l’adequació al turisme accessible”, i ha encoratjat el sector a continuar treballant en aquesta línia.

Accions de col·laboració

Fruit d’aquest acord, Turisme de Catalunya facilitarà material promocional a l’ONCE i la Fundació, per la seva part, proporcionarà informacions que puguin resultar d’interès com ara estudis de mercat, dades sobre la demanda, i casos de bones pràctiques en matèria d’accessibilitat.

També s’estudiarà la possibilitat de fer presentacions conjuntes de l’oferta turística catalana accessible a diferents ciutats de l’estat Espanyol. Fa uns mesos, i dintre de la col·laboració que mantenen les dues entitats des de ja fa un temps, Madrid va acollir una presentació sobre Catalunya com a destinació accessible.

Turisme de Catalunya i la Fundació ONCE es comprometen també a promoure, des del si de la xarxa europea de turisme accessible (ENAT), aquelles destinacions, empreses i entitats que ofereixin les millors pràctiques en aquest segment. Recentment, Turisme de Catalunya s’ha integrat a aquesta entitat referent a Europa i de la qual l’ONCE ocupa una de les vicepresidències.

Un segment amb gran potencial

Al món hi ha més de 500 milions de persones amb discapacitat física, intel·lectual i sensorial, 50 milions de les quals es troben a Europa, gairebé 4 milions a l’Estat espanyol, i prop de 400.000 a Catalunya. A més, aquests turistes acostumen a viatjar acompanyats i fora de la temporada alta, fet que augmenta encara més el seu potencial.

Des de finals de 2007, la promoció de l’oferta catalana de Turisme Accessible forma part de les principals línies de treball de Turisme de Catalunya. En aquest sentit, s’ha publicat la guia “Turisme Accessible. Guia de bones pràctiques a Catalunya” i s’ha creat un web específic amb les possibilitats que ofereix Catalunya com a destinació de turisme accessible (www.turismeperatothom.com).

En aquests dos anys, el nombre d’equipaments i recursos turístics recollits en aquest web ha crescut un 33% i actualment ja en formen part prop de 860. Aquestes xifres fan palès l’esforç de Turisme de Catalunya que treballa intensament assessorant i donant suport a aquelles empreses i entitats (públiques i privades) que volen participar en el projecte “Turisme per a tothom a Catalunya”.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt