Actualitat

Actualitat

L’Agència Catalana de Turisme i la Fundación ONCE signen un acord per promoure el Turisme Accessible a Catalunya - 06/02/2018

Xavier Espasa, director general de l’Agència Catalana de Turisme, i José Luis Martínez Donoso, director general de la Fundación ONCE, han signat un acord de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de realitzar iniciatives i activitats conjuntes per promoure el Turisme Accessible a Catalunya. Aquest acord estarà vigent fins el 31 de desembre de 2019.
El Turisme Accessible és una de les línies estratègiques de treball de l’Agència Catalana de Turisme, organisme del Departament d’Empresa i Coneixement. L’ACT porta des del 2007 treballant per tal d’adequar una gran part de l’oferta turística catalana a les necessitats d’aquest segment. En aquest sentit, el director de l’Agència Catalana de Turisme ha declarat que “l’aposta de Catalunya pel Turisme Accessible està donant els seus fruits.

Actualment, el nombre de recursos, equipaments i serveis turístics que participen en el programa és de 1.230, un 49,3% més de quan vam iniciar el projecte, i el nombre de destinacions accessibles ha augmentat de 16 a 26”. A aquests recursos citats per Espasa cal afegir el “Camí de Sant Jaume Per a Tothom”, un projecte referent a nivell internacional en la implementació de solucions per facilitar l'accessibilitat a persones amb discapacitat sensorial (sords i cecs) en aquest tipus de recorreguts o rutes culturals.
Aquesta línia de treball es dona de la mà amb la tasca que realitza la Fundación ONCE, una institució de referència a nivell estatal i internacional que té com a objectiu promoure el desenvolupament de programes que fomentin la integració social de les persones amb discapacitat, inclosos tots els aspectes vinculats al lleure i als viatges.

José Luis Martínez Donoso, director general de la Fundación ONCE, ha remarcat que el desenvolupament d’un turisme inclusiu suposa una gran oportunitat de negoci en un món cada vegada més global. “Una oferta turística que, en tota la seva cadena de valor, atengui les necessitats de les persones amb discapacitat i gent gran, que aposti per aquest nínxol de mercat, tindrà un gran avantatge competitiu en el sector”, ha assegurat.

Fruit d’aquest acord, l’ACT facilitarà a la Fundación ONCE tot tipus d’informació i continguts sobre el Turisme accessible a Catalunya perquè en pugui fer difusió, alhora que facilitarà la seva participació en els viatges de premsa especialitzats en aquest segment. Per la seva banda, la Fundación ONCE promourà l’oferta de turisme accessible catalana a través dels seus canals, que arriben a un públic potencial molt ampli, participarà en presentacions conjuntes amb l’ACT, i facilitarà un acord amb el Grup Hotels Ilunion, referent en el camp del disseny universal.

L'Agència Catalana de Turisme i la Fundación ONCE formen part de la Xarxa Europea de Turisme Accessible (European Network of Accesible Tourism –ENAT-), entitat de referència a nivell europeu en aquesta matèria.

Catalunya guanyador a Fitur del I Premi de Turisme Responsable
Catalunya va rebre el passat mes de gener a Fitur un dels guardons dels I Premis de Turisme Responsable organitzats per la Fundación InterMundial en col·laboració amb Fitur i l’Instituto Tecnológico Hotelero. El jurat va atorgar la menció especial a Catalunya en la categoria de Destinacions per la seva iniciativa “Turisme accessible, turisme per a tothom”.

56 candidatures de 13 països diferents optaven a aquests primers Premis de Turisme Responsable que tenen com a objectiu reconèixer la implicació d’empreses i entitats turístiques que treballen pel desenvolupament i activació d’un turisme que promogui unes pràctiques responsables amb el medi ambient, l’economia i la societat local.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt