Actualitat

Actualitat

EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ PROFESSIONALITZA AL SECTOR TURÍSTIC EN ACCESSIBILITAT TURÍSTICA - 10/11/2017

L’objectiu de la formació ha estat sensibilitzar i conscienciar al sector públic i privat del Baix Empordà sobre la importància de considerar l'accessibilitat en la seva planificació i gestió turística.

Els dies 30, 31 d’octubre i 6, 7 de novembre, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha realitzat la Formació en Accessibilitat Turística al Baix Empordà. Aquesta formació s’emmarca en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que s’està duent a terme aquest any 2017 i que té per objectiu principal posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

La Formació en Accessibilitat Turística, ha consistit en un curs gratuït de 20 hores, destinada als ajuntaments membres de la Comissió Turística, a les entitats gestores d’espais naturals i culturals, a les empreses vinculades als serveis turístics i a les entitats vinculades a l’accessibilitat. A més a més, també estava enfocada a aquells aturats i aturades que volguessin millorar la seva capacitat professional adquirint coneixements en turisme accessible.

Els continguts del curs s’han dividit en 7 mòduls, entre els quals s’han tractat conceptes relacionats amb el turisme accessible i altres temàtiques com ara quina és la demanda existent, quina és la normativa bàsica i les exigències legals vigents, com ha de ser el disseny de productes turístics i l’atenció als clients amb necessitats especials o quina és la situació actual del turisme accessible en àmbits com Catalunya, Espanya i Europa. Aquesta formació ha estat impartida pel Sr. Diego González, Soci-Director d’Acces Turismo Internacional Consulting i ha comptat amb la col•laboració i participació del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, l’Agència Catalana de Turisme i l’Associació MIFAS, que han exposat als assistents les seves polítiques, accions i experiències en matèria d’accessibilitat turística.

Un cop acabada la formació, podem posar de manifest la bona rebuda i interès que ha tingut aquesta iniciativa a la comarca, ja que la formació ha comptat amb representants de diferents sectors turístics.

Per últim, cal destacar que aquesta acció s’engloba en el projecte Empordà Check-out!, subvencionat pel Servei Públic Ocupació de Catalunya en el marc del programa Projectes innovadors i experimentals. Durant el mes de desembre es preveu finalitzar la primera fase del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà. Es preveu una presentació de resultats del projecte durant el mes de desembre de 2017.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt