Actualitat

Actualitat

Inauguració de la mirada tàctil a Rupit i Pruit - 17/10/2017

El passat 8 d’octubre a les 11h ha tingut lloc la inauguració del projecte d’accessibilitat “La Mirada Tàctil”. El projecte ha consistit en adaptar els 17 plànols d’informació turística del municipi pels col·lectius de sords, signants i oralistes. Els plafons, que marquen els principals elements d’interès turístic, s’han equipat amb uns codis QR, a través dels quals l’usuari es pot descarregar un vídeo amb informació del punt d’interès que està visitant amb l’acompanyament d’un intèrpret de la llengua de signes.
mirada tàctil enRupit i Pruit

Els vídeos estan realitzats per la FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), sota el projecte de la Mirada Tàctil de l'Oficina de Patrimoni Cultural.

La realització del projecte ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona de ''Foment de l'accessibilitat'', en el marc del Protocol general del Pla Xarxa de Governs Locals 2016 – 2019.

L’acte ha començat a les 11h amb els parlaments del Sr. Jaume Heras, regidor de cultura de l’Ajuntament de Rupit i Pruit; el Sr. Antonio Martínez, president Federació de Persones Sordes de Catalunya; la Sra. Aurèlia Cabot, Cap de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona; i l’Im Sr. Albert Marcé, Alcalde de Rupit i Pruit.

Seguidament, s’ha fet un recorregut guiat per alguns del llocs més emblemàtics del poble com el carrer del Fossar, l’església parroquial de Sant Miquel, l’antiga ferreria o el famós pont penjat.

L’acte, que ha comptat amb més d’una cinquantena d’assistents, amb representants de diferents Associacions de sords d’arreu del territori com la de Manresa, Ripoll, Vic i Girona, entre d’altres, ha conclòs amb un refrigeri a l’Espai Joan Font.

L’Oficina de Turisme de Rupit i Pruit rep més de 13.000 visitants anuals, dels quals un petit percentatge són persones amb algun tipus de discapacitat, un col·lectiu molt estimat i que no volem oblidar, treballant per fer de Rupit i Pruit una destinació turística de qualitat i per tothom.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Torres Sixt