Actualitat

Actualitat

L'app eAccessible de la Paeria informa sobre el nivell d'accessibilitat de 266 locals de la ciutat - 23/07/2017

Aquesta eina, desenvolupada amb la col·laboració de diverses entitats, permet descarregar al mòbil i consultar a través del web dades que també subministren i actualitzen els mateixos usuaris o ciutadans

L’Ajuntament de Lleida té operativa una aplicació mòbil que permet saber els nivells d’accessibilitat de diferents locals de pública concurrència de la ciutat. L’app eAccessible està disponible per a dispositius mòbils i la informació també es pot consultar a l’ordinador. El servei recull les dades de 266 locals, entre els quals hi ha bars, restaurants, farmàcies, comerços o espais municipals. Aquesta eina, en funcionament des de fa tres anys, ajuda a millorar al qualitat de vida de les persones amb algun tipus de discapacitat física i genera noves oportunitats.

L’eAccessible ha estat desenvolupada per l’Ajuntament amb la col·laboració i assessorament d’entitats dedicades a persones amb discapacitat, Aspid, ONCE i la Llar de Persones Sordes. Alhora, és una aplicació “Open Data” que requereix de la col·laboració i la participació de la ciutadania i dels usuaris i les usuàries per subministrar i actualitzar les dades. Així, qualsevol ciutadà que es descarregui al mòbil l’app pot aportar informació referent a l’accessibilitat de diferents tipus d’edificis, que després podrà consultar la resta d’usuaris.

La informació és introduïda mitjançant uns qüestionaris en els quals es valoren diferents indicadors.

L’eina és una mostra més de la voluntat de la Paeria per posar la tecnologia al servei de la igualtat efectiva de drets i per eliminar barreres, fent de Lleida una ciutat d’oportunitats.

La informació dels establiments que s’ha introduït a l’aplicació es pot consultar a app eAccessible

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Torres Sixt