Actualitat

Actualitat

El Consell Comarcal del Baix Empordà aposta per promoure l’accessibilitat turística - 28/06/2017

El Pla d’Accessibilitat Turística analitzarà l’accessibilitat de l’oferta turística del Baix Empordà

Avui, dimarts 27 de juny, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà als ajuntaments de la Comissió Turística (òrgan de gestió de la política comarcal) i al sector turístic.

L’acte s’ha celebrat a les 10h a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Empordà i ha estat presidit pel Sr. Joan Català Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’ha acompanyat la Sra. Montse Nualart, tècnica de turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà i el Sr. Diego González, Soci-Director d’Acces Turismo Internacional Consulting. Tots tres han destacat la importància de tirar endavant un projecte d’aquestes característiques.

El Pla d’accessibilitat turística del Baix Empordà té l’objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Els destinataris d’aquest projecte són tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, per exemple: oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials. El Sr Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, ha destacat sobretot aquest últim punt, no només es contempla en el projecte l’accessibilitat associada a supressió de barreres arquitectòniques sinó també a discapacitats sensorials, físiques, intel·lectuals, etc. Ha destacat també que cal tenir presents les necessitats en accessibilitat d’altres tipus de turisme com el turisme familiar o el turisme sènior.

Per tirar endavant el projecte, el Consell Comarcal del Baix Empordà compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, que treballen l’accessibilitat turística a Catalunya des de fa anys amb el seu programa Turisme per a Tothom i també compta amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que promou el turisme accessible a la nostra demarcació amb el seu programa de turisme inclusiu. Així doncs el Consell Comarcal del Baix Empordà se suma a aquestes dues administracions per treballar tots plegats l’accessibilitat turística i sobretot tenir-la en compte en la planificació i gestió del Baix Empordà com a destinació turística.

El Pla d’Accessibilitat Turística consta de 4 accions:

1. Presentació pública del projecte i sensibilització al sector turístic: és la presentació i sensibilització en matèria d’accessibilitat turística que s’ha dut a terme avui.

2. Diagnosi de la comarca per conèixer el grau d’accessibilitat turística amb el qual es compta al Baix Empordà, tant de l’oferta turística, com dels mateixos municipis i del conjunt de la destinació. S’utilitzarà el web www.empordaaccessible.com com a eina de gestió per a la recollida de dades de la diagnosi. Entrant al web i omplint el formulari, les empreses i recursos turístics sabran en 48 hores el seu nivell d’accessibilitat.

3. Formació en matèria d’accessibilitat turística dirigida a tècnics de turisme, professionals dels diferents subsectors que actuen a la destinació i aturats que vulguin millorar la capacitat professional adquirint coneixements en turisme accessible. Aquesta formació es durà a terme durant el mes d’octubre i serà un curs de 20h que comptarà amb una part pràctica per aplicar els continguts impartits. Qui estigui interessat en la formació ja es pot inscriure a https://goo.gl/yUfWCX .

4. Manual de bones pràctiques que permetrà al sector turístic aplicar eines metodològiques per conèixer les condicions d’accessibilitat i poder millorar-les, així com la gestió de l’accessibilitat i l’atenció a aquest segment de turistes.
En una segona fase, es preveu posar en valor tota l’oferta accessible que es detecti al Baix Empordà.

El Sr. Diego González, Soci-Director d’Acces Turismo Internacional Consulting ha destacat que l'accessibilitat universal beneficia a tots els turistes millorant, els nivells de qualitat i competitivitat turística de la destinació. Així mateix ha destacat l'enorme potencial de mercat que representa les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.
Aquest matí també s'ha dut a terme una jornada de sensibilització i conscienciació al sector turístic.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt