Actualitat

Actualitat

El festival l'Art Impossible esgota les entrades - 11/06/2017

Aquest cap de setmana, el festival ha posat en escena l'art inclusiu a través de més d'una desena de propostes amb protagonistes amb i sense discapacitat

El Mercat de les Flors, l'Institut del Teatre i la plaça Margarida Xirgu de Barcelona han acollit, durant tot el cap de setmana, més d'una desena d'espectacles i activitats inclusives, en el marc del festival l'Art Impossible.

Diverses companyies de teatre, dansa i música que treballen perquè les seves propostes siguin plenament accessibles han mostrat les seves darreres creacions, representades per persones amb i sense discapacitat, aconseguint esgotar les entrades en la majoria de les propostes.

Alguna de les actuacions que s’han pogut veure ha estat la d’Ignasi Terraza, un dels pianistes de jazz més reconeguts de l’estat espanyol, acompanyat de Nono Fernàndes i Xavi Hinojosa, així com de la nova creació de dansa de la companyia Liant la Troca. Els més petits també han pogut gaudir d’un espai de contes amb l’obra ‘El mar’ de l’entitat Jocviu. A part dels espectacles, els directors dels tallers també han participat en una taula rodona en què han debatut sobre les polítiques i les pràctiques inclusives en l’àmbit de l’art.

El festival ha reivindicat, no només la importància de l’accés universal a l’art, sino la professionalització de les persones amb diversitat funcional que treballen en el món de l’art.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat col·labora amb altres departaments de l’administració, amb teatres, museus i entitats del territori per assolir la incorporació de la inclusió i l’accessibilitat a les programacions artístiques.

Amb tot, encara queda camí per recòrrer i encara més per aconseguir que professionals amb diversitat funcional puguin desenvolupar-se des dels circuïts normalitzats de la ciutat. És per això que crear aparadors d’art inclusiu i accessible com el de l’Art Impossible segueix sent necessari.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt