Actualitat

Actualitat

Terrassa entra a formar part de les destinacions de turisme accessible de Catalunya - 30/12/2016

S’incorpora a la llista de destinacions turístiques catalanes seleccionades pel seu alt nivell d’accessibilitat

L’Ajuntament de Terrassa ha fet un pas més per potenciar la ciutat com a destinació turística de referència. Per fer de Terrassa un punt neuràlgic important dins l’àmbit turístic, des de l‘Ajuntament es treballa per què la ciutat, i tots els seus elements patrimonials, siguin accessibles per a tothom. Per això, els serveis municipals de Turisme i Promoció Exterior i l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l'Accessibilitat, han treballat conjuntament en l’elaboració d’un catàleg de recursos i de serveis turístics accessibles que l’Agència Catalana de Turisme ha incorporat al seu programa “Turisme per a Tothom”, promocionant Terrassa com a nova destinació accessible.

Pel tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, “amb aquesta incorporació, Terrassa es posiciona com a destinació de Turisme Accessible de Catalunya dins el programa “Turisme per a Tothom”. I també seguirà desenvolupant productes turístics accessibles en col•laboració amb les empreses i entitats del sector turístic representades a la Taula de Treball de Creació de Producte Turístic de l’Ajuntament de Terrassa, i treballarà conjuntament amb institucions com l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Barcelona i Barcelona Turisme, en la promoció del Turisme Accessible de Terrassa”.

L’Ajuntament ha treballat en els darrers anys per millorar l’accessibilitat als principals elements patrimonials de la ciutat. També s’ha incorporat una nova audio-signo-guia de la visita a la Masia Freixa, amb subtitulació i llengua de signes per a que les persones amb discapacitat auditiva puguin fer la visita a aquest edifici modernista de forma autònoma. En català, castellà i anglès.

Terrassa ha passat així a formar part d’un programa que destaca el seu patrimoni cultural accessible, juntament amb la seva oferta d’allotjament i gastronòmica, alhora que informa i en fa difusió dels nombrosos elements patrimonials de la ciutat accessibles per a tothom, com la Seu d’Ègara, el Vapor Aymerich, Amat i Jover, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, el Claustre del Convent de Sant Francesc, o la Masia Freixa, entre d’altres. El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac també hi figura dins aquestes destinacions gràcies al seu itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

El programa “Catalunya Turisme Accessible/Turisme per a Tothom”, impulsat des de l’Agència Catalana de Turisme, té com a principal objectiu que totes les persones puguin gaudir dels recursos turístics, sense excloure aquelles amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials. També verifica les destinacions accessibles, seleccionades en funció del nivell de facilitat d'ús per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda dels seus equipaments, recursos i serveis turístics. El fet que Terrassa passi a formar part d’aquest programa posa de relleu els paràmetres de qualitat de la oferta existent a la ciutat dins l’àmbit del turisme accessible.

La pàgina web turismeperatothom.catalunya.com/ca/ incorpora una selecció de destinacions d’arreu de Catalunya que ofereixen al turista amb discapacitat o mobilitat reduïda tota una sèrie de serveis adaptats a les seves necessitats, disponible en català, castellà, anglès, francès, italià i alemany. Aquest web compleix amb els nivells mes alts d’accessibilitat i usabilitat per a persones amb discapacitat.

Trobareu més informació als webs http://visitaterrassa.cat/guia-recursos-accessibles/ i visitaterrassa.cat/audio-signo-guia/

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt