Actualitat

Actualitat

El mirador del Pedraforca es converteix en un nou equipament adaptat del parc - 18/12/2014

Aquesta tardor s’ha construït una rampa de fusta tractada amb pendents suaus adequats per a que persones amb mobilitat reduïda puguin accedir al mirador del Pedraforca

Durant els darrers anys el parc natural està duent a terme un esforç per a poder fer accessibles a persones amb mobilitat reduïda els seus equipaments més emblemàtics i concorreguts.

Tenint en compte la gran afluència de visitants que van al mirador del Pedraforca (és un dels indrets amb més nombre de visitants a l’any), enguany s'ha decidit construir-hi una rampa d’accés al mirador, de manera que aquest ha passat a formar part dels equipaments adaptats del parc natural.

L'accés al mirador s'ha fet possible gràcies a una rampa de fusta tractada, recolzada sobre unes biguetes metàl•liques o uns daus de formigó armat, segons el tram.

La rampa està equipada amb uns sòcols inferiors, una barana de seguretat a cada banda i un passamà, i els taulons estan gravats per a que no rellisquin quan estiguin mullats. Tot i això es recomanable no passar-hi quan hi hagi gebrada, ja que la fusta glaçada és molt relliscosa encara que estigui gravada.

El pendent longitudinal de la rampa és inferior al 10% i els trams són de menys de 10 m de llargada, per tal que pugui ser accessible per a cadires de rodes sense acompanyant. A més, entre cada tram de rampa hi ha un replà per reposar.

A l'aparcament s'han senyalitzat dues places reservades i també s'ha marcat l'inici de la rampa.

ENAT
World Travel Market, World Responsible Tourism Day
Solidarios ONCE 2013
WCAG 2.0 AAA
XHTML 1.0 valid
CSS valid
Partners
Sponsors
Sixt